top of page
  • Writer's pictureSvitlana Sishchuk

Якою має бути зразкова американська дружина

Що має робити чи не робити жінка, щоб отримати звання «зразкова дружина».

За версією американського журналу Houskeeping Monthly (Домоводство) від 13 травня 1955 року, жінки в Сполучених Штатах мали займатись домашнім господарством, куховарити, догоджати чоловікові і взагалі дотримуватись певних правил.


Почитайте — це прикольно! А ще дуже гарно те, що зміни в суспільстві відбулись швидко і теперішні сімейні стосунки не подібні на ті, які тут описані.

✔️Приготуйте вечерю. Про це варто подбати заздалегідь, навіть напередодні ввечері, щоб смачні і різноманітні страви були готові завчасно до повернення чоловіка. Це спосіб дати йому зрозуміти, що ви думаєте про нього і переймаєтесь його потребами. Більшість чоловіків голодні, коли повертаються додому, і можливість мати смачну їжу — невід’ємна частина теплого прийому.


✔️Приготуйтеся самі. Відпочиньте хвилин 15, щоб виглядати свіжо, коли чоловік прийде. Оновіть макіяж і зачіску. Пам’ятайте, що ще мить тому його оточували стурбовані роботою люди.


✔️Будьте веселою та зацікавленою. Надихати чоловіка — один з ваших прямих обов'язків.


✔️Приберіть безлад. Перед поверненням чоловіка з роботи ще раз наведіть порядок в основній частині будинку.

✔️Складіть шкільні підручники, дитячі іграшки, приберіть папірці, а потім застеліть стіл свіжою скатертиною.


✔️У холодні місяці року ви повинні завчасно розпалювати камін, щоб уберегти свого чоловіка від застуди. Ваш чоловік відчує, що знаходиться у затишній гавані. У підсумку, комфорт чоловіка доставить вам безмежне персональне задоволення.


✔️Підготуйте дітей. Вимийте дітям руки і обличчя (якщо діти маленькі), розчешіть їм волосся і, в разі необхідності, переодягніть. Діти — маленькі скарби. Нехай чоловік бачить їх причетність до турботи про нього.

✔️Чоловіка слід захищати від будь-якого гамору. Коли він приходить додому, пральна машина, сушарка і пилосос повинні бути вимкнені. Постарайтеся змусити дітей поводитися тихо.


✔️Будьте щасливі бачити чоловіка.


✔️Зустрічайте чоловіка з посмішкою і демонструйте щире бажання доставити йому задоволення.


✔️Слухайте його. У вас може бути безліч речей, якими ви хочете поділитися з чоловіком, але час його приходу з роботи — не найкращий момент для цього. Нехай він говорить першим — пам'ятайте, його теми для розмови набагато важливіші за ваші.


✔️Вечір належить чоловікові. Не нарікайте, якщо він приходить додому пізно або йде вечеряти чи розважатися без вас. Постарайтеся зрозуміти, що ваш чоловік живе в світі напруги і тиску, тому вдома йому необхідно розслабитися, а не вислуховувати докори.


✔️Ваша мета — зробити будинок місцем спокою і порядку, де ваш чоловік може освіжити своє тіло і дух.


✔️Не зустрічайте чоловіка докорами і проблемами.


✔️Не чіпляйтеся, якщо він прийшов додому пізно або був відсутній всю ніч. Це дрібниця в порівнянні з тим, що він пережив протягом дня.


✔️Зробіть життя чоловіка комфортним. Посадіть його в зручне крісло або наповніть йому гарячу ванну. Заздалегідь приготуйте йому прохолодні або гарячі напої.


✔️Збийте його подушку, зніміть з нього черевики. Говоріть з ним спокійним і приємним голосом.

✔️Не вимагайте від нього пояснень будь-яким його діям і не ставте під сумнів його чесність і справедливість.


✔️Пам'ятайте, що він — господар будинку, який діє справедливо і правильно. У вас немає права вимагати від нього пояснень.


✔️Хороша дружина завжди знає своє місце.


З мене зразкової дружини не вийде. У нас найчастіше буває так, як на цій картинці.


106 views0 comments
bottom of page