top of page
  • Writer's pictureSvitlana Sishchuk

Костюми на Геловін: Нью-Йорк 70-х років минулого століття

Трохи моторошні, але цікаві фото геловінських костюмів в Нью-Йорку.

У середині 70-х нью-йоркський фотограф Ларрі Рачіоппо прогулявся вулицями міста, щоб зробити чорно-білі фотографії дітей, які бігали у геловінських костюмах.

Результати цієї фотосесії вийшли трохи моторошні, але цікаві.

В період 70-80-х років Нью-Йорк переживав ріст злочинності, але це не зупиняло дітей від традиційних розваг на Геловін.

Ці чорно-білі зображення фіксують період пластикових масок та костюмів зі штучних легкозаймистих матеріалів.

Ларрі Рачіоппо виріс в районі Парк Слоуп в Брукліні в робітничій родині.


Якийсь час Ларрі жив в Каліфорніі, але на початку 70-х років повернувся до Брукліну. Він вирішив, що хоче бути фотографом, хоча й не мав на той час професійної освіти.

Врешті-решт Рачіоппо отримав посаду фотографа в департаменті збереження та розвитку житла. Йому запропонували можливість розвивати своє мистецтво і отримувати дохід.

«У 1970 році я вирішив повернутися в Нью-Йорк, тому придбав машину за 120 доларів, камеру Nikon Range Finder за 35 доларів і здійснив зигзаг по всій країні. Я проїхав довгий шлях від Айдахо до Мексики. По дорозі я робив багато фото», — пригадував фотограф.

«Я витратив кожен долар, який я мав у цій поїздці. На той момент, коли я під‘їхав до мосту Верразано, у мене було 8 доларів, але я знав, що хочу бути фотографом», — каже Ларрі Рачіоппо.

Рачіоппо фотографував людей у повсякденному житті. У районі Сансет Парк в Брукліні він винайняв невелике приміщення, де облаштував лабораторію.

В цей же час Ларрі пройшов базовий курс з фотографії в одному з коледжів, а у 1975 році отримав ступінь магістра з теле- та радіо виробництва.

Заробляв на життя Рачіоппо, працюючи таксистом то офіціантом.

Врешті-решт Ларрі став помічником комерційного фотографа Філа Марко, який відкрив Рачіоппо світ глянцевого фото. Та Ларрі ніщо не вабило більше, ніж вулиці Нью-Йорка.


У 1980 році Рачіоппо опублікував свою першу книгу «Геловін». Саме фото з книги я використала в цій публікації.


Оцифровані фотографії можна переглянути на порталі Нью-Йоркської публічної бібліотеки. Джерело: Цифрова колекція Нью-Йоркської публічної бібліотеки. До теми: Пекло на колесах: вражаючі фото жахливого нью-йоркського метро


129 views0 comments
bottom of page