top of page
  • Writer's pictureSvitlana Sishchuk

Сім причин радіти осені

Updated: Aug 11, 2023

Мерзенна погода, хандра, втома, вічні застуди та червоні носи… Так часто описують осінь. І нічого з цього переліку немає восени в Нью-Йорку!

Тож для мене ця пора є значно кращою, ніж нью-йоркське літо. І я маю власні причини вважати, що з приходом осені в Нью-Йорку настає найкращий період року. 1. У спеки не залишилося жодних шансів

Нарешті вже можна вимкнути кондиціонер! Одягнути теплу піжаму. Відкрити навстіж вікна в спальні і перед ранком чути, як гудять пароходи в затоці. Можна зробити легенький макіяж і не хвилюватись, що він «попливе». Не буде «мамської» засмаги за формою футболок і шортів. Можна не боятись отримата сонячний опік навіть у відносно похмурий день. І не змінювати одяг тричі на день, бо кожного разу, повернувшись з вулиці, почуваєш себе, ніби був в сауні. 2. Восени можна дозволити собі дещо міцніше за холодну воду

Осінь — час для приготування зігріваючого глінтвейну. Або для 50 гр улюбленого коньяку. А влітку про таке і подумати було страшно!

3. Починається новий навчальний рік

Починається навчання. В жовтні у мене розпочався новий семестр. І нехай навчання тільки по суботах. І нехай це тільки заняття з англійської. Але це нові люди і цікаві історії. І неймовірний осінній Манхеттен. А ще — це нові ручки, олівці і блокнотики! А так як я — справжній канцелярський маніяк, то запах свіжої канцелярії для мене просто кайф. А ще ж є новий модний рюкзак :-).

Навчальний рік розпочався й для представників «next generation». І тепер я маю більше часу для себе і для текстів.

4. Наближаються свята

Восени час готуватися до Хелловіну та Дня подяки. І збирати красиві руді гарбузи, які перетворяться в моторошні ліхтарики. Або в добрі. Все залежить від того, як їх вирізати. Гарбузами прикрашають подвір’я та сходи будинків. Я дуже люблю красиві браунстоуни в старих кварталах Брукліна та Манхеттена, які прикрашені жовтими та оранжевими гарбузами. Вони стоятимуть там, аж поки після Дня подяки осінні декорації не почнуть змінюватись на різдвяні.

А також щороку ми приєднуємося до американської національної забави: поїдь на ферму і збери врожай. Крім гарбузів ми збираємо яблука, кольорову капусту і персики. І ще не трапилось жодного гарбузика, який би мені не сподобався!

5. Восени багато смачного

В цей час на розкладках з фруктами з’являються великі гранати і терпкувата хурма. Гарбузи використовуються не тільки для декорацій, а й для приголомшливих осінніх рецептів. Яблучний пиріг з корицею смакує осінніми вечорами найбільше. А вранішня філіжанка кави стає смачнющою, як ніколи раніше.

6. Восени завжди є воно! Листя!

В ньому можна бігати і стрибати, шурхотіти ногами. В нього можна лягати, закопуватися і фотографуватися. Ну то й що, що всі так роблять, і у вас вже є сотня таких знимків! Тепер це все можна робити разом з сином.


7. Осінь — найзатишніша пора року

Як приємно восени загорнутися в теплу ковдру і ненадовго сховатися від усіх, думаючи про щось своє, близьке і приємне. Сховатися, щоправда, вийде не більше, ніж на кілька годин. Поки зі школи не приїде маленький «чомучка». Можна, нарешті, почитати книгу, яку відкладала ще з весни. Чи подивитись новий, а може й старий, сезон улюбленого серіалу.

І якщо друзі запитують мене, коли найкраще відвідати Нью-Йорк, моя відповідь завжди однозначна — восени! Коли Нью-Йорк по-особливому привітний і поступово перетворюється на казкове різдвяне місто…


Recent Posts

See All
bottom of page